Blog Post

Luister nu terug: het interview met Ilse en Pleunie op ROS Radio

  • By Rosmalens Belang
  • 01 Aug, 2021

Interview van Thuis In Rosmalen, door Hans Beuer.

Zondag 1 augustus vertelde Ilse van Aggelen en Pleunie den Otter op ROS Radio over hun ervaringen in de politiek bij Rosmalens Belang. Is politiek iets voor jongeren? Is politiek saai? Wat kan je verwachten van deze dames bij Rosmalens belang? 


Is politiek oorlog zonder bloedvergieten, is politiek de kunst van het mogelijke, is politiek een spel, maar vooral, is politiek saai?
 
En wat vinden jongeren daarvan? In de ROS studio zijn aanstaande zondag aangeschoven Pleunie den Otter en Ilse van Aggelen, beiden als jongeren actief bij Rosmalens Belang. En deze jongeren hebben voor de politiek gekozen, terwijl er een grote keuze is in activiteiten elders.
Aan Hans Breuer vertellen ze wat ze zoeken in de politiek, wat ze daar doen en wat ze daar willen bereiken.
Veel luisterplezier!

Techniek: Herman Hubers
Presentatie: Hans Breuer

Thuis in Rosmalen is een informatief programma op ros-radio welke elke zondag tussen 13:00 en 14:00 te beluisteren is via www.ros-radio.nl en via kanaal 43 op ros-tvkrant. De herhaling is op zaterdag tussen 17:00 en 18:00

By Rosmalens Belang 24 May, 2022

 Doorpakken op de woningmarkt

De woningmarkt is in crisis, dus dat gaan we ook op zo’n manier benaderen. Veel van de eerder genomen maatregelen door onze wethouder Roy Geers worden herbevestigd of alsnog ingevoerd. We versnellen de processen, tornen niet meer aan gemaakte afspraken en bouwen voor 70% betaalbare huur- en koopwoningen. Maar we zien ook dat een woningmarkt meer is dan een stapel stenen. Het individueel wonen en samen leven staat voorop. Zo heeft iedereen recht op een eigen stek in een sociale buurt.

Een leefbaar nu en een gezonde toekomst

We gaan voor een leefbaar nu en een gezonde toekomst voor de komende generaties. Dit vereist een klimaatverandering. Deze verandering gaan we realiseren door maximaal in te zetten op zon op dak en inwoners en ondernemers te helpen met verduurzaming van hun woning of bedrijf. Daarvoor komt een energiebesparingsfonds van 15 miljoen euro en hiermee helpen we ook mensen in energiearmoede. Om aan de klimaatopgave te voldoen worden er   16 windmolens in de Rosmalense en Nulandse polder geplaatst. De opgave is groot, alternatieven zijn er niet. We zien hierin een flinke last voor onze inwoners. Logisch dat de baten hiervan ook zoveel als mogelijk naar de omwonenden moeten terugvloeien. Daarom realiseren we een gebiedsfonds met de opbrengsten van de windmolens en zetten we in op een groot en openbaar (klimaat)bos tussen De Groote Wielen en de Grintweg waardoor we natuur toevoegen en het zicht op windmolens verminderen. Andere maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan zijn investeringen in groen, water en aardgasloze wijken.

Karaktervolle wijken en dorpen

In karaktervolle wijken en dorpen is het prettig wonen. We hebben er een eigen thuis en leven net zo graag voor als achter de voordeur. Door mooie ontmoetingen kennen we elkaar en hebben we oog voor elkaar. We zetten met dit bestuursakkoord dan ook in op gelijke kansen voor iedereen en versterking van de sociale en fysieke structuur in wijken en dorpen. Dit doen we door meer te investeren in de openbare ruimte en initiatieven voor speel-, beweeg- en pluktuinen meer te stimuleren. Ook de voetbalclubs Maliskamp, Kruisstraat en CHC krijgen deze periode een kunstgrasveld. We zorgen voor een fysiek netwerk dat uitnodigt tot ontmoeten. Het basisonderwijs blijft in de wijken en dorpen door nieuwbouw van EC Sparrenbos op de huidige locatie en tijdelijke uitbreiding van kindcentrum de Masten. Perron-3 wordt doorontwikkeld tot een sterk sociaal cultureel centrum. Daarnaast investeren we in het actieplan voor het centrum van Rosmalen.

In onze prachtige wijken en dorpen bestrijden we eenzaamheid en armoede door iedereen de mogelijkheid te geven mee te doen en gelijke kansen te bieden. Dat doen we door het programma talentontwikkeling te intensiveren, door een sluitende aanpak op eenzaamheid en door een flinke extra impuls tegen armoede. Zo komt er een kansenpas voor iedereen, die gratis is voor mensen met een laag inkomen.

Sterke stad

Die karaktervolle wijken en dorpen liggen in en om een sterke stad. Waar voldoende werk is en ruimte voor onderwijs en ontspanning. Onze plek als datastad van Nederland bouwen we verder uit via het innovatiekwartier in de spoorzone en extra ruimte voor het MKB. We zorgen voor sterke koppelingen tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Daarnaast investeren we in de economie van de Bossche Binnenstad. Ook onze positie als Cultuurstad van het Zuiden versterken we door te investeren in het theater en de verbouwing van Huis73 en werken we aan een nieuwe locatie voor het Designmuseum. Daar hoort ook een goede plek bij voor de amateurkunst in alle wijken en dorpen. We zetten samen met verenigingen een campagne op om meer mensen te betrekken bij de amateurkunst. En we koppelen de amateurkunst aan de Bossche Zomer die in alle wijken en dorpen laagdrempelig en verrassend onze zomermaanden verrijkt.

Bereikbaarheid en mobiliteit

We willen allemaal van A naar B. Welk vervoermiddel men kiest blijft daarbij een eigen keuze. In het akkoord stimuleren we de fiets, openbaar vervoer, collectief vervoer en deelmobiliteit. We willen namelijk allemaal prettig wonen en genieten van onze mooie plekken met zo min mogelijk overlast van verkeer. Daar ligt, net als in de Bossche Binnenstad, een grote opgave voor De Groote Wielen. We ervaren namelijk te veel verkeersdrukte rondom De Groote Wielen met veel sluipverkeer door de omliggende kernen zoals Empel, Rosmalen, Kruisstraat en Nuland. Dit zorgt voor onveilige situaties. We realiseren daarom het eerste deel van een Oostelijke Ontsluiting met een ring rondom De Groote Wielen en een verbetering van de westelijke ontsluitingsroute. We gaan fors inzetten om sluipverkeer tegen te gaan en maken daarmee o.a. Rosmalen, Kruisstraat en Nuland veiliger. We onderzoeken de Bunders als woningbouwlocatie waarbij de daarvoor benodigde infrastructuur wellicht de afronding wordt van de oostelijke ontsluiting van De Groote Wielen.

Wethoudersportefeuille

Onze wethouder Roy Geers is de beoogd wethouder voor Wijken, dorpen en Bereikbaarheid. “De afgelopen jaren heb ik mijn mouwen opgestroopt voor de vele woningen die zijn gebouwd en nu in voorbereiding zijn voor de komende jaren. Dat heb ik met heel veel plezier gedaan. De komende jaren stroop ik die mouwen nog wat verder op voor een prachtige nieuwe portefeuille. Zeker op bereikbaarheid liggen grote opgaven die ik graag oppak. Daarnaast geeft mijn portefeuille de mogelijkheid om de krachten binnen de gemeente, van onze partners en de inwoners te bundelen en zo gezamenlijk te bouwen aan het karakter van onze wijken en dorpen” aldus Roy. Tot zijn portefeuille behoort ook Maatschappelijk Vastgoed, accommodatiebeleid, publieke dienstverlening, de bewonersraden, Wijk- en Dorpsbudget, het buitengebied en evenementen. Een portefeuille waarin hij veel voor onze inwoners kan betekenen.  

Installatie van college en nieuwe raadsleden

Het bestuursakkoord is af en wordt dinsdag 31 mei 2022 besproken in de gemeenteraad. Nadat hiervoor het debat is gevoerd en het akkoord door een meerderheid in de raad wordt ondersteund zal het nieuwe college worden geïnstalleerd. Naast Roy Geers worden dan ook Mike van der Geld (D66), Ralph Geers (VVD), Ufuk Kâhya (GL), Marianne van der Sloot (CDA) en Pieter Paul Slikker (PvdA) wethouder in het nieuwe college. Vervolgens wordt Johan Kouwenberg als Raadslid voor Rosmalen Belang geïnstalleerd. Een mooi moment als echte start van een nieuwe politieke periode.

By Rosmalens Belang 10 Feb, 2022

Twaalf jaar maakt Antoon de Groot deel uit van de gemeenteraad in ’s-Hertogenbosch.  Antoon (72): ”En dat is een mooie periode geweest waarin ik namens Rosmalens Belang de nodige onderwerpen heb kunnen aansnijden in het belang van de mensen in wijken en dorpen. Na drie zittingsperioden vind ik het tijd worden om een stapje terug te zetten. En dat doe ik met een gerust hart want we hebben als Rosmalense politieke vereniging een goede ploeg mensen die zich voor de goede zaak willen inzetten.”

Door Herman van Dinther

“Waar ik vooral blij mee ben is dat wij ook jonge mensen aanspreken. Mensen die niet aan de kant blijven staan maar zich ook echt beschikbaar stellen om actief te zijn voor Rosmalens Belang. Wij hebben voor de verkiezingen op 16 maart een heel mooie gevarieerde kandidatenlijst met mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en achtergrond. Die variatie levert een mix op die garant staat voor een evenwichtige belangenbehartiging. Hoewel onze naam verwijst naar Rosmalen kan ik verzekeren dat wij ons inzetten voor alle dorpen en wijken in de gemeente. In een stad met de omvang van Den Bosch is het belangrijk dat er met name wordt gekeken naar de belangen van de mensen in de dorpen, buurten en wijken. Het gevaar bestaat namelijk dat er ambtelijk en politiek naar geneigd wordt het zwaarste accent op de Binnenstad te leggen. Dat kan verraderlijk zijn en juist daarom wil ik onderstrepen dat Rosmalens Belang bestaansrecht heeft, sterker nog, broodnodig is om de eigenheid en identiteit van de buurten, wijken en dorpen te waarborgen.”

Stroperig

“Toen ik begon met het raadswerk had ik het idee dat je als raadslid en politieke partij snel spijkers met koppen zou kunnen slaan. Ik kwam er echter al snel achter dat je geduld en een lange adem moet hebben om dingen te bereiken. Zo kan ik me herinneren dat we als Rosmalens Belang in 2012 een raadsnotitie inbrachten waarin we pleitten voor investeringen in infrastructuur zoals glasvezel. De Raad ging daar in mee en het Paleiskwartier en het centrum van Rosmalen waren als eerste aan de beurt. Eind volgend jaar is, als het goed is, de hele gemeente, op enkele adressen in het buitengebied na, voorzien van glasvezel en dan zijn we dus meer dan tien jaar verder sinds we met ons voorstel kwamen. Dit soort ontwikkelingen geeft wel aan dat je als partij voortdurend alert moet blijven op de voortgang van projecten. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van De Groote Wielen. Als Rosmalens Belang hebben we altijd bovenop de invulling van De Groote Wielen gezeten waarbij we steeds de vinger aan de pols hebben gehouden bij de ontwikkelaars om verbeteringen te forceren of aan te brengen. In de praktijk loop je er echter ook tegenaan dat processen vaak een stroperig karakter hebben. Een voorbeeld daarvan is de ontwikkeling van het Centrum in De Groote Wielen. Daar zit nu echter eindelijk de vaart in, volgend jaar juli moet het gerealiseerd zijn.”

De Driesprong

“Het plein De Driesprong zien wij als de huiskamer van Rosmalen waar mensen ongestoord moeten kunnen genieten. In het verkiezingsprogramma dat intussen op de site  www.rosmalensbelang.nl  staat besteden we daar aandacht aan.

 We schrijven daarin dat De Driesprong centraal staat als ontmoetingsplein met horeca en evenementen en is het een fijn verblijfsgebied voor voetgangers. Er is geen ruimte voor fietsers, scooters, brommers en auto’s tijdens drukke winkel- en horecatijden. Eerder heb ik er zelfs al voor gepleit om er voetgangersgebied van te maken maar misschien is dat ook iets voor de wat langere adem”, beaamt Antoon met een kleine grijnslach. “Daar zijn investeringen in voorzieningen voor nodig maar dat geld is er gewoon, dat kan het probleem dus niet zijn. We hebben als Rosmalens Belang bij de begroting 2020 een amendement ingediend-en dat is aangenomen - om een extra jaarlijkse investering van € 35.000, naast de daarvoor bestaande budgetten, te doen voor vergroening en aanpassing van verkeers- en parkeermaatregelen in het Rosmalense Centrum dus wat dat betreft staat er niets in de weg.”

Snel oplossen

“Hoewel het vaak tijd kost om procedures te doorlopen kan het soms ook snel gaan. Een voorbeeld daarvan is het vinden van een oplossing voor de problemen die Scouting Rosmalen ondervond met de exploitatie van de huisvesting. We hebben toen als fractie Rosmalens Belang een motie ingediend die door de Raad breed werd gesteund. Op die manier konden we Scouting St.Tarcisius  snel uit de brand helpen en dat geeft dan ook weer veel voldoening. Ik heb ervoor gekozen om een stapje terug te doen en dus niet opnieuw verkiesbaar op de lijst te gaan staan. Ik blijf echter wel actief en dat geldt ook voor Guido Smeets die wegens tijdgebrek niet meer terugkeert in de gemeenteraad. We zijn echter wel heel betrokken en gaan de mensen die straks gekozen worden, maar ook de fractieondersteuners, met raad en daad bijstaan. Rosmalens Belang en de belangen van de mensen in wijken, buurten en dorpen blijven me aan het hart gaan. Dat er jongere en betrokken opvolgers klaar staan juich ik alleen maar toe. Ik prijs me gelukkig dat Rosmalens Belang ook door jongeren aantrekkelijk genoeg wordt gevonden om zich daarbij aan te sluiten. En ik krijg dus wat meer vrije tijd. Als fractievoorzitter ben ik wekelijks gemiddeld genomen toch wel zo’n vijfentwintig uur in de weer waarbij ik minimaal drie avonden in de week op pad ben. Die tijd heb ik overigens altijd graag geïnvesteerd, maar nu komt er meer ruimte voor wat andere dingen.”

Foto:  Antoon heeft als betrokken politicus uit overtuiging altijd veel tijd gestoken in zijn werk als fractievoorzitter van Rosmalens Belang.

By Rosmalens Belang 10 Feb, 2022

Rosmalens Belang zet zich in voor basisvoorzieningen dichtbij in buurten en wijken. Daarom vragen aan het College om snel een oplossing te vinden voor de  structurele capaciteitsproblemen op basisschool de Masten in Maliskamp!


____________________________

Aan het college van 

Burgemeester en wethouders van 

Gemeente ’s-Hertogenbosch 

Rosmalen, 31 januari 2022. 

Onderwerp: Ex. artikel 71 RvO “ Capaciteitsproblemen basisschool de Masten” 

Geacht college, 

Kindcentrum Meerlaer in de wijk Maliskamp is een toonaangevende en unieke samenwerking tussen reguliere, gespecialiseerde kinderopvang en onderwijs. Sinds de realisatie van dit inte-graal Kindcentrum wordt er vanuit de visie “Ieder kind telt, ieder kind hoort erbij!” enthou-siast en met resultaat gewerkt om kinderen van 0-13 jaar met- en zonder beperking samen in dezelfde ruimte te laten spelen en zich te ontwikkelen. In het pand van Meerlaer zijn Kanteel kinderopvang, basisschool de masten, orthopedagogisch kindercentrum Elzengaard van Cello en wijkcentrum “ons Trefpunt”, de gezamenlijke gebruikers. 

Sinds de realisering van het bouwplan Eikenburg ( 2019) en mede door de gestage “verjon-ging” van de wijk in de bestaande bouw, is er inmiddels al enige tijd sprake van structureel ruimtegebrek bij het basisonderwijs de Masten. Naast deze actuele demografische ontwikke-lingen zal de behoefte aan structureel meer basisschoolcapaciteit in de wijk Maliskamp alleen nog maar toenemen bij de realisering van de 400 wooneenheden op het landgoed Coudewater. De eerste concrete aanmeldingen voor leerlingen vanuit Erf 1 en 2 zijn al gedaan. 

Rosmalens Belang zet zich al jaren politiek in om (basis)voorzieningen voor burgers dichtbij te organiseren en te faciliteren. Het eerder gerealiseerde unieke concept Kindcentrum Meer-laer dient dan ook naar de mening van onze fractie mee te groeien met de structurele demo-grafische ontwikkelingen in deze wijk. 

Naar aanleiding van het bovenstaande heeft onze fracties de volgende vragen: 

1. Is het College met ons van mening dat de capaciteit van basisschool de Masten mee moet groeien met de structurele demografische ontwikkelingen in deze wijk? 

2. Is het College op de hoogte van de huidige capaciteitsproblemen op deze basisschool en met onze fractie van mening dat deze voor de komende jaren structureel is te noe-men? 

3. Is het College hierover in gesprek met het bevoegd gezag van deze basisschool de Stichting Signum en zo ja wat zijn daarbij de bevindingen? 

4. Is het College met ons van mening dat de ambtelijke suggestie om overcapaciteit op te lossen door toepassing van de in 2015 vastgestelde “Verordening voorziening huisves-tingonderwijs” voor betrokken ouders wel erg rigide overkomt en compleet voorbij-gaat aan de realiteit dat daarbij dan wel de Rijksweg A59 gekruist moet worden? Zo nee waarom niet? 

5. Is het College bereid om in overleg met de medegebruikers van het Kindcentrum Meerlaer de structurele capaciteitsproblemen bij het basisonderwijs in Maliskamp op te lossen en in ieder geval daarbij de optie te verkennen om bijvoorbeeld daarvoor wijkcentrum “het Trefpunt” elders op een passende locatie in de wijk onder te bren-gen? 


Namens de fractie van 

Rosmalens Belang 

Antoon de Groot 


By Rosmalens Belang 11 Jan, 2022

Samen met zakelijk compagnon Patricia runt Remco Kitslaar sinds ruim vijf jaar hun eigen onderneming Tridoo. Zij doen dat met, op dit moment, nog vier collega’s vanuit een verzamelkantoorgebouw aan het Westeind. Zij leveren diensten aan vastgoedbeheerders en eigenaren van onroerend goed. En dat gaat goed blijkens de groei die er vanaf het begin in zit. Remco heeft het druk dus, maar maakt toch tijd vrij voor vrijwilligerswerk.

Door Herman van Dinther

Remco (45): “Wij coördineren de afhandeling van storingen en onderhoud voor eigenaren van vastgoed dat zij vaak verspreid over het land bezitten. Kantoorgebouwen, winkelbedrijven, woningen en appartementen, het zijn voor ons vertrouwde objecten. We hebben speciale software geschreven en een systeem ontwikkeld om storingen en onderhoud efficiënt aan te pakken. We werken met een database waardoor we de informatie over het betreffende vastgoed exact in beeld hebben en adequaat kunnen optreden bij het minste of geringste euvel dat zich kan voordoen. Eigenaren willen geen gedoe met storingen, dat is niet hun business. Voordat ik met Patricia aan Tridoo begon was ik al heel wat jaren actief in deze branche en kon ik dus met heel veel praktijkervaring aan de slag. Vanaf het begin zit de groei erin. Waar we nu al met zes mensen dit werk doen gaan we dit jaar nog uitbreiden met twee nieuwe collega’s. Behalve dat ik in het vastgoedbeheer thuis ben maak ik me als consultant ook dienstbaar op het gebied van ICT wat overigens losstaat van Tridoo, het is voor mij een nevenactiviteit.”

Kwaliteit van wonen

Hoewel Remco het als zelfstandig ondernemer natuurlijk best druk heeft, vindt hij het ook belangrijk om vrijwilligerswerk te doen. Remco: ”Ik was een jaar of elf toen wij vanuit Den Bosch in Rosmalen kwamen wonen. Ik vond het vanaf het begin een hartstikke fijn dorp om in te wonen en we gaan er dan ook nooit meer weg. Ik woon met mijn gezin in De Groote Wielen waar wij al vijftien jaar, vanaf het prille begin van de wijk dus, met heel veel plezier wonen. Door de vele waterpartijen staan er minder woningen per hectare en dat ervaar je als ruimtelijk maar je ziet het natuurlijk ook. Dat mensen het fijn vinden om in Rosmalen te wonen vind ik heel belangrijk en ik wil daar ook een bijdrage aan leveren. De kwaliteit van een samenleving wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van het verenigingsleven. En dat valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Toen mijn kinderen een paar jaar geleden lid werden van honk- en softbalvereniging Gryphons heb ik me aangemeld om me in te zetten voor de club en ben ik sindsdien bestuurlijk actief. We beschikken over een prachtige accommodatie in het totale sportcomplex dat er ligt. Er zijn intussen zes padelbanen gerealiseerd waardoor de voorziening steeds beter wordt benut. Het is trouwens ook gunstig voor ons clubhuis want daar kunnen de padelspelers natuurlijk ook terecht. Op die manier groeien ook de onderlinge contacten en ontstaan er nuttige netwerkjes.”

Dorpen en wijken

Behalve voor Gryphons is Remco ook actief bij de SJV. “Het geeft zoveel voldoening om je nuttig te maken voor de jeugd, als vrijwilliger bij SJV doe ik dat werk met plezier en heb ik het gevoel op die manier een bijdrage te leveren aan een fijne samenleving. In Rosmalen gebeuren en heel veel mooie dingen dankzij de inzet van vrijwilligers. Wat dat betreft maak ik me weleens zorgen over de toekomst omdat ik merk dat de aanwas met jongere vrijwilligers stokt. Daar moeten we echt aandacht aan besteden want voor je het weet gaan activiteiten wegvallen bij gebrek aan vrijwilligers.” Aan Remco zal het niet liggen, want vanwege zijn betrokkenheid bij Rosmalen heeft hij zich ook aangesloten bij Rosmalens Belang. “Ik wil graag meepraten en meedenken over belangrijke onderwerpen die in Rosmalen spelen zoals bijvoorbeeld veiligheid, bereikbaarheid en woongenot. Ik vind het ook belangrijk om te waken over de identiteit van dorpen en wijken. Rosmalens Belang heeft wat dat betreft interessante onderwerpen op de agenda staan. Ik wil me voorlopig vooral oriënteren op onderwerpen die er politiek aan de orde zijn. Ik woon intussen de fractievergaderingen bij om te luisteren en te leren. Om te onderstrepen dat ik er serieus mee bezig wil zijn heb ik me ook beschikbaar gesteld voor de kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Wie weet kan ik me op termijn nuttig maken bijvoorbeeld als commissielid maar gezien mijn werk en mijn inzet als vrijwilliger moet ik me nu nog wat beperken.

Maar ik hoop dat ik door mijn inzet en betrokkenheid er veel mensen van kan overtuigen dat Rosmalens Belang hun stem waard is want het is een partij die al veel heeft bereikt en gewoon heel goed bezig is.”

Foto: Remco vindt het belangrijk om naast zijn drukke werk ook tijd vrij te maken voor de Rosmalense samenleving


By Rosmalens Belang 21 Dec, 2021

“Al in mijn jeugdjaren vond ik politiek en debatteren interessant. Je had toen op TV voor jongeren het programma Lagerhuis. Op dinsdag, de dag dat het werd uitgezonden, fietste ik altijd in een hogere versnelling naar huis om maar niets te missen.” 

Wanneer Ninja Verreijt deze jeugdherinnering ophaalt twinkelen haar ogen opnieuw van het plezier dat zij eraan beleefde. “Toen ik in het voorjaar met iemand in gesprek was over mijn dagelijkse werk opperde hij dat het gezien mijn maatschappelijke betrokkenheid misschien wel een leuke uitdaging was om voor Rosmalens Belang politiek actief te worden.”

Door Herman van Dinther

Die maatschappelijke betrokkenheid heeft Ninja ook ontwikkeld via haar sociale onderneming die zij heeft opgezet. “Ik heb een website gemaakt voor mensen die in een scheidingsprocedure belanden en – heel praktisch – met huisvestingsproblemen worden geconfronteerd. Ik zie het als een missie om voor deze problematiek landelijk aandacht te vragen en een bijdrage te leveren aan de oplossing van dat vraagstuk. Ik heb daar al enorm veel tijd in gestoken en enorm veel informatie vergaard. Ik heb er alle vertrouwen in dat het op een zeker moment resultaat zal opleveren. Daarbij geloof ik dat samenwerking tussen organisaties en vooral ook gemeenten kan voorkomen dat het wiel steeds opnieuw moet worden uitgevonden.  Via mijn website gescheidenwonen.nl hebben al heel wat mensen antwoorden op hun vragen gevonden.”

Ambitie

Ninja (35): “Al op mijn twaalfde maakte ik kennis met Rosmalen omdat ik vanuit Maren Kessel op het Rodenborch College terecht kwam. Ik heb het in Rosmalen altijd naar mijn zin gehad en dat is nog steeds zo. Ik was er in alle opzichten vroeg bij, misschien ook wel omdat mijn moeder tientallen jaren ziek was wat natuurlijk een stempel drukte op mijn jeugdige leven. Ik heb mede daardoor al vroeg een verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkeld.

Na het eerder genoemde gesprek waarin werd geopperd dat politiek misschien wel iets voor mij was, begon dat idee te kiemen. Ik trok de stoute schoenen aan en maakte een afspraak met Antoon de Groot, fractievoorzitter van Rosmalens Belang. Gewoon, omdat ik weleens wilde weten wat politiek nou eigenlijk inhoudt. Natuurlijk had ik wel een idee maar ik had vooral een beeld van landelijke politiek en dat is toch wel heel anders dan plaatselijk meepraten over beleid. Bij dat ene gesprek bleef het niet, ik ging vergaderingen bijwonen van commissies en fractie en ik vond het steeds leuker worden. Er knaagde echter wel twijfel, zeker toen ik in beeld kwam om ook op de kandidatenlijst te gaan staan. Maar Thomas, mijn partner, stimuleerde en motiveerde mij om door te zetten en er voor te gaan om iets voor Rosmalens Belang te gaan betekenen. Mijn kinderen van 11, 8 en 2 vinden het reuze interessant wanneer ik zeg dat ik een interview heb en helemaal wanneer ze mij in de krant zien staan. Het mopperen wanneer ik eens een avondje weg was is helemaal omgeslagen, nu is het ‘doei mama, veel plezier’.”

Voor allemaal

“Nou en dat plezier vind ik dus volop, ik ben echt blij dat ik deze stap heb gezet, er gaat een heel andere wereld voor mij open. Ik heb nu echt het gevoel iets te kunnen betekenen voor de mensen in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ik zeg bewust ‘s – Hertogenbosch omdat je het werk in de gemeenteraad voor alle inwoners doet. Al heet onze partij Rosmalens Belang, we zijn ons er echt heel goed van bewust dat de wereld groter is dan Rosmalen en dat de problemen groter zijn dan een scheve trottoirtegel. Ik weet ook wel dat veel mensen social media misbruiken om botte en ongenuanceerde meningen te ventileren, op alles en iedereen commentaar hebben maar zelf geen bijdrage leveren aan een betere samenleving. Vaak komt dat trouwens door onwetendheid of halfslachtige berichtgeving. Ik vind het heel belangrijk dat er helder gecommuniceerd wordt door de gemeente. Mensen moeten goed geïnformeerd worden en weten waar het over gaat om op basis daarvan een goede mening te kunnen vormen. Er zijn absoluut verbeterpunten te scoren. Er zijn in onze gemeente echt heel veel mensen met goede en creatieve ideeën, die moeten gehoord worden. Het is jammer wanneer dat potentieel niet benut wordt. Inwoners kunnen trouwens heel veel informatie vinden via de website van de gemeente, de agenda’s en onderliggende stukken kunnen ook allemaal worden gezien via  de app iBabs, te downloaden in de Appstore. En wat mij betreft, ik sta straks bij de verkiezingen op 16 maart als derde op de lijst van Rosmalens Belang. Ik heb er zin in om aan het werk te gaan waarbij ik het belangrijk vind wanneer mensen mij voeden met vragen, opmerkingen of informatie. Wel fijn om te weten dat Antoon de Groot en Guido Smeets, die een stapje terug doen, beschikbaar blijven om hun ervaring en kennis te delen. Ik zal zeker een beroep op hen doen”, sluit Ninja af met diezelfde twinkeling in haar ogen als bij het begin van het gesprek.
Zie ook www.rosmalensbelang.nl  

Foto: Ninja is een nieuw gezicht bij Rosmalens Belang, een vereniging die sterk heeft ingezet op verjonging


By Rosmalens Belang 20 Nov, 2021

Wanneer er straks in maart weer verkiezingen zijn voor de gemeenteraad dan prijkt de naam van Marlie van Santvoort op de kandidatenlijst van Rosmalens Belang.
“De mensen hoeven niet op mij te stemmen, ik sta er vooral op als lijstduwer. Maar belangrijk is het wel dat mensen gaan stemmen en wat mij betreft doen zij dat op Rosmalens Belang. Omdat dat een plaatselijke partij   is die bewezen heeft op te komen voor de belangen van de inwoners van kleine kernen, wijken en buurten.”

Door Herman van Dinther

Marlie (58) : “Mijn binding met kleine kernen heb ik altijd al gehad omdat ik op het Heeseind ben geboren. In mijn jeugd waren wij vooral georiënteerd op Nulandse verenigingen, niet alleen vanwege de kleine afstand maar ook door het karakter van Nuland als klein dorp. Toen ik naar de middelbare school ging koos ik voor het Hoogveld College in Hintham omdat het geen stadse school was. Later, op het VWO, maakte ik eens een scriptie over de dialecten in dorpen en dat kwam weer voort uit mijn voorliefde voor de historie van dorpen.
Grappig is om te weten dat watergangen in vroeger tijden heel bepalend waren voor het soort dialect. Dat zie je bijvoorbeeld heel sterk bij het verschil tussen de dialecten over de Maas in vergelijking met die aan deze kant van die rivier.”

Beleid

“Hoewel mijn opleiding en werkervaring nagenoeg helemaal in het teken van gezondheidsbeleid   staan werk ik sinds anderhalf jaar bij Waterschap Aa en Maas. Een overstap die misschien niet meteen heel logisch lijkt maar door mijn studies naast mijn werk raakte ik steeds meer geïnteresseerd in beleidsmatig advieswerk. Dat deed ik bijvoorbeeld als adviseur over gezondheidsvraagstukken voor de Provincie en was ik actief in het traject rond de Q-koorts. Gaandeweg heb ik in mijn diverse functies ervaring opgedaan met People, Planet en Profit,   elementen   die mij alle drie, bij elkaar opgeteld, heel goed van pas komen in mijn tegenwoordige werk. En daarmee is mijn overstap naar het Waterschap Aa en Maas minder vreemd dan het op het eerste gezicht lijkt. Misschien heeft mijn scriptie over dialecten en waterwegen in het grijze verleden al wel de kiem gelegd,” zegt Marlie met een knipoog.

Aanjager

“Bij het Waterschap ben ik onder andere projectleider Beeklandschappen klimaatadaptatie waar ik bijvoorbeeld aan tafel zit met andere belanghebbenden bij waterbeheer. Dat zijn dan functionarissen die zich bezig houden met Ruimtelijke Ordening, klimaat, energietransitie,, woningbouw, landbouw, klimaat en andere relevante aspecten. Hoe hou je water vast in tijden van droogte, hoe berg je het water bij overvloedige regenval in het stroomgebied van de Aa. Wanneer daarbij de conclusie is dat beken verbreed moeten worden dan ontdek je hoeveel verschillende invalshoeken er bij komen kijken. Ik haal er voldoening uit om dat proces goed te begeleiden. Wanneer dat nodig is jaag ik de boel graag een beetje aan, natuurlijk wel met de bedoeling om uiteindelijk de neuzen dezelfde kant op te krijgen.”

Zichtbaar maken

“Die uitdaging zie ik voor mijzelf ook bij Rosmalens Belang waar ik actief ben in de werkgroep die het verkiezingsprogramma opstelt . Ik zet me ervoor in dat Rosmalens Belang zichtbaarder wordt. Het is namelijk een partij waar je je ideeën maar ook je vragen kunt bespreken, een belangrijk gegeven voor de vereniging als zodanig maar ook voor de fractie in de gemeenteraad en de commissies. Het gaat erom dat mensen meepraten over de belangen in hun eigen woon- en leefomgeving, zeker in de kleine kernen. We willen graag de vinder aan de pols houden en horen wat er leeft. Om die reden hebben we een paar weken geleden een eerste thema avond georganiseerd waar we drie kernpunten hebben besproken. Het was een avond in Perron-3 waar grote belangstelling was voor de onderwerpen Wonen, Ontmoeten en Duurzaamheid. Er werd door de aanwezigen een grote inbreng geleverd waaruit grote betrokkenheid maar ook zorg bij de kwaliteit van onze   samenleving bleek. Daarmee kreeg de Werkgroep Verkiezingsprogramma meteen extra voeding voor de inhoud van dat programma. Voor Rosmalens Belang is het succes van deze avond – die als een pilot kon worden gezien – de basis om meer van dit soort bijeenkomsten te organiseren onder andere in Nuland, Vinkel, Empel, Hintham en deGroote Wielen. Dat is dan niet meer in het kader van het verkiezingsprogramma maar wel om de dynamiek in de vereniging te houden door naar elkaar te luisteren en ideeën aan te dragen.”


Foto: Marlie vindt het belangrijk dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat ideeën worden uitgewisseld



By Rosmalens Belang 20 Nov, 2021

Johan: “De Kruiskamp is de wijk waar ik ben geboren en opgegroeid en ik heb daar met mijn ouders altijd met veel plezier gewoond. Toen mijn partner Melanie en ik op zoek gingen naar een woning viel ons oog op De Groote Wielen. Daar wonen we al weer dertien jaar en zijn er helemaal geworteld. We hebben er intussen heel wat contacten, ook door de kinderen Fenna (8) en Nik (3). Een fijne en veilige woonomgeving vind ik hartstikke belangrijk, daarom ben ik sinds kort actief bij Rosmalens Belang.”

Door Herman van Dinther

Johan (37): “Ik heb twaalf jaar als leerkracht op twee basisscholen in Den Bosch en Hintham gewerkt en had altijd al wel affiniteit met ICT. Twee jaar geleden ben ik bovenschools aan de slag gegaan voor het onderwijsbestuur SAAM in Oss. Wij zorgen er als team voor dat er op de zesentwintig scholen die onder dat bestuur vallen goed ICT voor het onderwijs beschikbaar is.
Ik heb van jongsaf aan eigenlijk altijd wel interesse gehad voor mijn omgeving. Ook politiek spreekt mij aan maar dan vooral de plaatselijke partijen. Met landelijke partijen heb ik niet zoveel, die staan voor mij te ver op afstand. Bovendien denk ik dat je met plaatselijke partijen de meeste invloed op je eigen omgeving kunt hebben. Wat mij opvalt is dat veel mensen het hebben over problemen zoals windmolens en tiny houses bijvoorbeeld maar zich vooral beperken tot het leveren van commentaar. Ik vind dat je iets moet doen met dingen die je als hinderlijk ondervindt of die je graag anders zou zien.” 

Knop om

“In het voorjaar trok ik voor mezelf ook de conclusie dat ik de knop wilde omzetten en echt iets wilde gaan doen. Ik besloot om me aan te melden als lid van een politieke partij en het was voor mij geen vraag welke partij dat moest zijn. Ik legde contact met Antoon de Groot, de fractievoorzitter van Rosmalens Belang en had met hem en penningmeester Cees van Iersel een heel fijn gesprek. Vooraf dacht ik dat het voor mij een hele drempel zou zijn om me aan te sluiten maar het tegendeel was waar. Het was een heel open en transparante sfeer die ik later bij bijeenkomsten binnen de partij ook weer heb ervaren. Het zijn heel betrokken mensen die allemaal op hun manier actief zijn in fractie, bestuur of commissie en elk op eigen wijze een bijdrage leveren aan het functioneren van Rosmalens Belang. Het gaat er helemaal niet stoffig aan toe zoals ik eerlijk gezegd wel een beetje had gedacht.”

Ambitie

“Ik heb de ambitie om iets te betekenen voor de gemeente waar ik in woon en dat is dus breder dan voor Rosmalen alleen. De partij heet dan wel zo, de doelstelling is om te werken voor alle wijken, buurten en dorpen. Ik ben er niet op uit om politiek carrière te maken volgens een uitgestippeld pad zoals je dat vaak vooral bij landelijke partijen ziet. Ik ben uit overtuiging lid geworden van Rosmalens Belang als plaatselijke partij. Ik heb genoeg zelfvertrouwen om politiek aan de slag te gaan, ik ga daarbij uit van mijn eigen mogelijkheden en besef tegelijkertijd dat ik nog geen ervaring heb en nog best veel zal moeten leren. Maar dat zie ik ook als uitdaging die ik graag aan ga. Ook wanneer ik niet meteen in de gemeenteraad kom na de verkiezingen in maart ben ik ervan overtuigd genoeg te kunnen betekenen in de partij om een bijdrage te leveren aan een samenleving zoals we die allemaal graag zien. Melanie, mijn partner, steunt me volledig bij mijn ambitie en dat was voor mij wel een voorwaarde om de handschoen op te pakken. Je moet immers samen weten waar je voor staat en waar je mee bezig bent. Daarbij moet je elkaar in elk geval de ruimte willen geven.”

FC Den Bosch

“Als klein manneke ging ik met mijn opa al naar FC Den Bosch en ben daar altijd supporter van gebleven. Ik wilde ook wel iets doen als vrijwilliger en ben een jaar of drie geleden actief geworden voor de website van de fans. Intussen ben ik overgestapt naar het mediateam van FC Den Bosch en doe interviews met spelers en maak wedstrijdverslagen. Je kunt gerust zeggen dat mijn hart blauw-wit van kleur is. Ik zet me met plezier in voor de club en dat doe ik intussen dus ook voor Rosmalens Belang.”


Foto: Johan wil zich graag inzetten voor de dingen dichtbij huis. Vandaar zijn betrokkenheid bij Rosmalens Belang maar ook FC Den Bosch


By Rosmalens Belang 18 Nov, 2021

Op donderdagavond 18 november 2021 hebben de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen zich aan de leden gepresenteerd. Deze concept kandidatenlijst is door de kandidatencommissie samengesteld en door het bestuur aan de ledenvergadering voorgelegd. Lijsttrekker Roy Geers: “Ik ben heel trots op deze lijst. Een mooie mix van sterke kandidaten met een groot hart voor onze wijken en dorpen.”

Op de concept lijst staan 32 kandidaten met in de top een goede mix van ervaring, nieuw, jong, oud, man en vrouw. Tijdens de digitale ledenvergadering hebben alle kandidaten zichzelf gepresenteerd en was er ruimschoots gelegenheid voor vragen over en weer. Helaas was er geen gelegenheid om bij een gezamenlijke borrel het glas te heffen op het grote enthousiaste.

De ervaring wordt behouden met wethouder Roy Geers (1) en raadslid Roos van der Kallen (4). Huidig fractievoorzitter Antoon de Groot (14) en raadslid Guido Smeets (9) doen een stapje terug, maar blijven ter ondersteuning bij de fractie betrokken. Nieuw op de lijst zijn Jochem Huibers (2), Ninja Verreijt (3), Johan Kouwenberg (5) en Marcel van der Heijden (6). Zij hebben in de afgelopen jaren en maanden als fractieondersteuners hun betrokkenheid en kennis laten blijken. Het zelfde geldt voor Ilse van Aggelen (7), Wouter Kamp (8) en Pleunie den Otter (10) die ook vorige verkiezingen al verkiesbaar waren. Trots zijn we ook op onze lijstduwer. Wim van Son, de broer van onze oud wethouder Jos van Son, bezet de laatste plaats op onze lijst. Een mooi eerbetoon aan Jos, een man met een groot hart voor alle wijken en dorpen in onze gemeente.

Voorzitter Felix van den Nieuwenhuizen: “De kandidatencommissie heeft heel veel enthousiaste gesprekken met potentiële kandidaten gehad. Ieders ambitie, kennis en kunde hebben we besproken en daarmee hebben we een sterke en diverse lijst kunnen samenstellen. Er ontstaat een mooi en fris team voor de komende jaren.”

De (concept) Kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen 2022:

1 Roy Geers 

2 Jochem Huibers 

3 Ninja Verreijt 

4 Roos v.d. Kallen v.d. Donk 

5. Johan Kouwenberg 

6 Marcel v.d. Heijden 

7 Ilse van Aggelen 

8 Wouter Kamp 

9 Guido Smeets 

10 Pleunie den Otter 

11 René van Gerven 

12 Remco Kitslaar 

13 Eric Langens 

14 Antoon de Groot 

15 Betty Schelle 

16 Annemiek van Gerven van Nistelrooij 

17 Felix v.d. Nieuwendijk 

18 Cees van Iersel 

19 Wifred Clement 

20 John van Balkum 

21 Sjef van der Donk 

22 Marc v.d. Els 

23 Ronald Onnink 

24 Marly van Santvoort 

25 Vincent Kerkhof 

26 Hans Breuer 

27 Betty van Creij 

28 Rinie Timmers 

29 Michel de Wit 

30 Herman van Dinther 

31 … 

32 Wim van Son 


By Rosmalens Belang 20 Sep, 2021

Op dit moment wordt in alle wijken en dorpen van de gemeente ‘s- Hertogenbosch wel gebouwd. En dat is hard nodig ook want er zijn maar liefst veertien duizend mensen actief op zoek naar een sociale huurwoning. Wat wethouder Roy Geers betreft, hij heeft onder andere ‘wonen’ in zijn portefeuille, moet er eerst en vooral gekeken worden naar huisvesting voor jongeren omdat vooral zij met lege handen staan en geen stap op de woningmarkt kunnen zetten.

Door Herman van Dinther

Wethouder Roy Geers, die namens Rosmalens Belang in het College van Burgemeester en Wethouders zit, heeft in de afgelopen drie jaar al veel plannen vlot kunnen trekken. “Ik was bij mijn aantreden erg verbaasd over het ontbreken van een lange termijn visie op wonen. Natuurlijk werd er wel gewerkt aan de uitvoering van bouwplannen maar dat was voor de korte termijn. Als je weet dat het vier tot vijf jaar duurt voordat een plan uitmondt in het daadwerkelijk betrekken van woningen, dan moet je gewoon veel verder vooruit kijken.

Op dit moment werken we aan de uitwerking van bouwplannen voor zesduizend woningen die de komende ongeveer vijf jaar gerealiseerd gaan worden. Daar moeten we echt alles voor uit de kast trekken omdat er natuurlijk grenzen zijn aan de capaciteit die ons ambtelijk apparaat heeft. We besteden maximaal uit en huren volop in zodat we met zoveel mogelijk handjes aan de slag zijn. In de actuele economie lopen we er echter tegenaan dat er schaarste is op de arbeidsmarkt waar wij natuurlijk niet als enige op winkelen. Dat neemt niet weg dat we er keihard aan werken om onze plannen uit te voeren, we zijn dan ook in alle dorpen en wijken aan de slag. Je ziet aan de horizon overal wel bouwkranen staan, een mooi gezicht hoor. Maar het liefst zie ik die weer verdwijnen want dat betekent dat er weer woningen beschikbaar zijn.”

Procedures

“De meeste inwoners van de gemeente beseffen dat er gebouwd moet worden om mensen te kunnen laten wonen. Maar dat betekent in de meeste gevallen dat er in hun omgeving dingen moeten veranderen en dan ontstaan er zorgen. Vooral de laatste jaren merken we dat mensen bezwaar hebben tegen bouwplannen die in hun omgeving op stapel staan. Daar ligt een uitdaging voor projectontwikkelaars en in een aantal gevallen ook voor de gemeente om belanghebbenden tijdig te betrekken bij de planontwikkeling. Wanneer je tijdig de bezwaren en zorgen van de belanghebbenden onderkent dan kun je proberen zoveel mogelijk daaraan tegemoet te komen en waar mogelijk aanpassingen door te voeren. Een voorbeeld daarvan is het object Polderpand aan de Pioenroosstraat. De projectontwikkelaar had het plan om de voormalige kantoorpanden om te bouwen tot wooneenheden voor jongeren, maar daar kwam de omgeving op tegen. Daar is nu gezocht naar een combinatie van verschillende doelgroepen waardoor waarschijnlijk in 2022 groen licht komt voor de ombouw.
Kost het al veel tijd om plannen van tekentafel tot uitvoering te brengen, voor flexwoningen zijn de procedures wat sneller te doorlopen en kan er dus voor een aantal mensen de hoogste nood – tijdelijk - worden opgelost. Maar ook hier blijkt de praktijk soms weerbarstig omdat omwonenden of andere belanghebbenden bezwaar aantekenen tegen veranderingen in hun woonomgeving. Ook hier kost dat veel tijd om het plan toe te lichten en te verbeteren.”

IJzeren Vrouw

“Om diezelfde reden zijn we nog intensief in gesprek over de bouw van honderdtachtig woningen in het park waar vroeger het Brabantbad stond. Indertijd zijn al duidelijke afspraken gemaakt over toekomstige bebouwing in dat gebied. Bij de uitwerking van de actuele bouwplannen hebben we er de voorkeur aan gegeven om in de hoogte te bouwen om op die manier zo weinig mogelijk beslag te leggen op de ruimte in het park. Het resultaat is dat we drie torens willen bouwen naar het voorbeeld van de Amazones, de drie iconische woontorens die aan de andere kant van de IJzeren Vrouw staan en enorm veel bewondering en lof oogsten. We kunnen echt niet afzien van de bouwplannen op deze bouwlocatie omdat we dat aantal woningen gewoon bitterhard nodig hebben en ook omdat het al die jaren onderdeel heeft uitgemaakt van de plannen voor toekomstige bebouwing. 

Een ander project dat veel reuring heeft gehad is de locatie waar de Aldi en het postkantoor hebben gestaan. Ook daar zijn veel gesprekken over gevoerd maar gelukkig is men daar in overleg met de omgeving tot oplossingen gekomen waar bijna iedereen tevreden over is. Een punt is en blijft dat het vrijwel onmogelijk is om aan de wensen van echt iedereen tegemoet te komen, dat is ook de consequentie van democratie. Het ligt overigens niet altijd aan bezwaarmakers dat de uitvoering van plannen op zich laat wachten. Zo was de oude basisschool ’t Ven enkele jaren een doorn in het oog voor de omgeving. Een woningbouwlocatie voor de Kleine Meierij die alsmaar talmde met het uitwerken van bouwplannen voor die locatie. Gelukkig is coöperatie Joost daadkrachtiger en kan die beginnen met de bouw van de woningen die er gepland zijn.”

De Groote Wielen

“Toen ik aantrad als wethouder verliep de bouw in De Groote Wielen trager dan de bedoeling was. Intussen heb ik een inhaalslag kunnen maken en staat er op redelijk korte termijn nog heel wat op stapel met negenhonderd woningen in de Parklanen, zeshonderd woningen in het centrumplan en na verloop van enkele jaren nog drieëntwintighonderd tot drieduizend woningen in de Noord Oost hoek. Gelukkig is er nu eindelijk ook zicht op de realisatie van het winkelcentrum dat uiterlijk in juni 2023 zijn deuren opent. Tot die datum namelijk loopt de vergunning voor de huidige tijdelijke locatie dus de druk op de ketel kan er niet meer vanaf.
Wat ik trouwens wel een mooie ontwikkeling vind is de inrichting van de wijk. Op een aantal plaatsen is er volop groen en ruimte waar mensen kunnen samenkomen. Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten vooral in een tijd waarin het lijkt dat we met zijn allen achter de voordeur leven. Er zijn intussen zelfs woningen gebouwd waarbij een bankje in de gevel is geïntegreerd. Dat stimuleert dat mensen met elkaar in gesprek te gaan en ook ontmoetingsplekken creëren. Investeren in de openbare ruimte vind ik een groot goed zeker in nieuwbouwwijken.”

Compacter centrum

“Wat mij betreft werken we ook serieus aan het compacter maken van het centrum Rosmalen. Ik zie wel kansen om door herontwikkeling van winkellocaties die nu buiten het centrum liggen aanzuiging te creëren naar het bestaande centrum waar een herschikking van bepaalde winkelstraten al gaande is. Het Centrum Management Rosmalen heeft een heldere visie op de toekomst en realiseert zich dat het centrum in de regio een bijzondere aantrekkelijke rol vervult. De sfeer die de winkels in Rosmalen te bieden hebben geven een meerwaarde in vergelijking met gangbare winkelcentra zoals bijvoorbeeld de Helftheuvel of de Rompert Passage. Het is belangrijk om die voorsprong te koesteren en verder te vergroten.”


Foto: Roy Geers heeft als wethouder met ‘wonen’ in zijn portefeuille geen gemakkelijke opdracht

By Rosmalens Belang 09 Sep, 2021

Roy Geers heeft in de afgelopen jaren als wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Participatie in de gemeente ‘s-Hertogenbosch laten zien door te pakken op tal van dossiers en opgaves die voor onze inwoners van belang zijn. Dat is onder andere te zien door de vele bouwplaatsen en hijskranen die overal te zien zijn. En dat altijd met oog voor wijk en dorp.

Door het bestuur van Rosmalens Belang is Roy Geers dan ook voorgedragen als lijsttrekker op de algemene ledenvergadering. Daar is Roy Geers unaniem herkozen als lijsttrekker.

Bestuursvoorzitter Felix van den Nieuwendijk : “We kennen Roy Geers als een harde werker en een doorzetter met veel vakkennis. Hij was  afgelopen de juiste man op de juiste plek. Wij zien hem derhalve als  de juiste persoon  als lijsttrekker voor Rosmalens Belang bij de komende gemeenteraads-verkiezingen.”

Roy Geers is sinds 2012 politiek betrokken en had een duidelijke visie. Elk dorp en elke wijk behoort zijn eigen karakter te behouden en te versterken. Door de inzet van Rosmalens Belang is Rosmalen een stadsdeel geworden met een eigen identiteit. En zo ook Nuland en Vinkel.

Met die visie is Roy Geers sinds 2015 raadslid en sinds 2018 wethouder namens Rosmalens Belang en zet hij zich in voor een sterke stad en leefbare wijken en dorpen.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. Tot die tijd werkt het bestuur samen met Roy Geers, en vele andere leden, aan een herkenbaar verkiezingsprogramma om onze wijken en dorpen nog mooier te maken.


Show More
Share by: