Jochem Huibers

Jochem Huibers
Fractievoorzitter – commissie bestuur
Wie ben je?
Ik ben Jochem Huibers. 44 jaar en woon samen met mijn vrouw, zoon en hond 4 jaar in de wijk Sparrenburg in Rosmalen. Daarvoor hebben we 10 jaar op de Ploosche Hof in Den Bosch gewoond. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met leuke dingen met mijn gezin en vrienden doen en klussen aan en in het huis. Daarbij sport ik graag, maar wel met een bourgondische slag.
 
Wat doe je?
Ik werk bij een gemeente als beleidsadviseur Maatschappelijke ontwikkeling. Ik mag me daarin bezighouden met het breed maatschappelijk beleid van de gemeente met als specialisatie jeugdbeleid op lokaal, regionaal en landelijk niveau, de inkoop van Wmo en Jeugdzorgproducten en het sportbeleid. Naast mijn werk ben ik ook als fractie ondersteuner betrokken bij Rosmalens Belang. Mede door de kennis en ervaring vanuit mijn werk kan ik de raadsleden ondersteunen bij de stukken die in de raad behandeld worden. Nu wil ik dit graag in de praktijk brengen als raadslid.
 
Waarom Rosmalens Belang?
De visie van Rosmalens Belang sluit aan bij zaken die ik belangrijk vind. Met name het streven naar een sterk sociale samenhang in buurten, wijken en dorpen sprak mij zeer aan. Het uitgangspunt "Een sterke stad is een sociale stad" kan ik me dan ook helemaal in vinden. Daarbij is Rosmalens Belang ontstaan uit de herindeling en heeft de partij zich ingezet voor behoudt van eigen identiteit en karakter van dorpen en wijken. Ik ben van mening dat dat is gelukt. Daarbij zitten “lokale” landelijke partijen meer in het keurslijf van de landelijke politiek wat ze mijn inziens minder wendbaar maken naar de lokale situatie.

Wat zijn jouw doelen?
Ik vind het van belang dat iedereen zich thuis voelt in zijn eigen dorp, wijk of straat. Waarin centraal staat dat iedereen mee doet naar zijn of haar vermogen. Uitgangspunten daarbij zijn wat de mogelijkheden zijn in plaats van de beperkingen. Om dit mogelijk te maken dient de gemeente een faciliterende rol aan te nemen om ontmoeten voor jong en oud mogelijk te maken. Dit kan binnen een wijkcentrum, school of bijvoorbeeld een pluktuin in de straat. Daarbij is de mening van de inwoner van groot belang. 
Ik streef naar een sterk en duurzaam vangnet voor degene die het nodig heeft door ondersteuning dicht en laagdrempelig bij de inwoner te organiseren.
Share by: